De Wavelet

Wavelet back

De Wavelet is met de beste componenten gebouwd, heeft een externe 12 V= voeding en bevat géén computer. Het opgenomen vermogen is slechts 6-8 Watt waardoor er nauwelijks warmte­ontwik­keling is, dus een ventilator ook niet nodig is. Daarmee zijn alle potentieel storende bronnen buiten het apparaat gehouden.
Mic and cables devkit small

Bij het meten van de luid­sprekers in de ruimte worden de gegevens via internet naar de computer van Böhmer Audio in Zweden gestuurd om geanaly­seerd te worden. Daar worden de filters berekend en vervolgens terug­gestuurd naar de Wavelet. Dan is het inregelproces klaar en de Wavelet is klaar voor gebruik. De hele procedure duurt amper 10 minuten.

De Wavelet is een stereotoestel, maar heeft wel vier uitgangen per kanaal. Deze dienen voor het gebruik van bi-amping, subwoo­fers, of als digitaal x-over bij grotere luid­sprekers.

De bediening van de Wavelet gaat via de interne webserver en kan dus met ieder apparaat met een webbrowser bediend worden. Een uitgebreide klankregeling maakt het mogelijk om het geluid aan de eigen smaak aan te passen en deze voorkeur op te slaan. Hiervoor zijn acht geheugenplaatsen beschikbaar.

Met drie digitale en vier analoge ingangen is deze voorversterker goed bemeten. De analoge ingangen kunnen aangepast wor­den via dipswitches om (te) hoge ingang­signalen te verzwakken teneinde oversturing (clippen) te voorkomen, of aan te passen aan het niveau van de digitale ingangen. Ook de analoge uitgangen kunnen aangepast worden indien er een gevoelige eindversterker wordt gebruikt.

De Wavelet is een voorversterker met room correction, maar kan natuurlijk ook alléén als room correction gebruikt worden. De Wavelet komt dan tussen uw eigen voorversterker en eindversterker. In die situatie regelen we de Wavelet eenmaal in en daarna kunt u hem "vergeten". Met zijn 6-8 Watt verbuik kunt u hem gewoon aan laten staan. De levensverwachting van de elektronica heeft een MTBF (verwachte gemiddelde tijd tot storingen) van 30 jaren bij continu gebruik!

De bediening van de Wavelet is eenvoudig gehouden. Meer is ook eigenlijk niet nodig, omdat de eigenlijke techniek "onder de motorkap" zit. Net als bij uw auto is dat het domein van de specialist. U wilt genieten, niet eindeloos veranderingen aanbrengen.